Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Το Blogging στην υπηρεσία των Ξενοδοχείων

Τα πάντα, από την προβολή του Brand σας με τις μηχανές αναζήτησης, έως την αξιοπιστία σας απέναντι στους επισκέπτες, επηρεάζονται από το blog καταλύματός σας ή την έλλειψή του. Το μάρκετινγκ περιεχομένου (content Marketing) έχει γίνει μία από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές τάσεις στον κόσμο του μάρκετινγκ. Αν και τα blogs είναι σχετικά ανέξοδα στην χρήση και διατήρησή τους, μπορεί να είναι ένα σημαντικότατο εργαλείο στην ιστοσελίδα σας. Ένα επιτυχημένο blog μπορεί να κερδίσει επαναλαμβανόμενους πελάτες, είναι το κομβικό σημείο για ένα δυνητικό πελάτη ή ενημερώσει για την ύπαρξη του καταλύματος, σε κάποιον που δεν θα το είχε βρει διαφορετικά.


Υπάρχουν πολλά οφέλη των blogs στην ιστοσελίδα σας - ένα blog μπορεί να αυξήσει την κατάταξη του ξενοδοχείου σας στο Google, αυτό δίνει στους επισκέπτες σας μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουν από το ξενοδοχείο σας, τονίζει ειδικές προσφορές ή πακέτα συμβάλλοντας στην αύξηση των κρατήσεων, κατευθύνει τους ανθρώπους προς και από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλει στη δημιουργία μιας ισχυρής παρουσίας στην αγορά και το πιο σημαντικό διαδραματίζει καίριο ρόλο στην προσέγγιση νέων πελατών.
Έτσι, πριν να καθίσετε να γράψετε ένα blog post θα πρέπει να κατανοήσετε ποια μπορεί να είναι τα οφέλη του blogging για το ξενοδοχείο σας. Ας αρχίσουμε από την κορυφή, με τα 5 οφέλη του blogging:

Το Blog μπορεί να φέρει νέους πελάτες: Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα blog είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε νέους πελάτες στην ιστοσελίδα σας. Ένα blog φέρνει σε διαφορετικό σύνολο των πελατών και ενθαρρύνει επίσης τους επισκέπτες για να επιστρέψουν στο blog για νέο περιεχόμενο. Τα blogs είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσουν τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης για πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένες ξενοδοχεία, ως εκ τούτου, κάνετε την ιστοσελίδα σας μια αξιόπιστη πηγή για τους νέους πελάτες.
Το Blog διατηρεί το περιεχόμενο στον ιστοχώρο σας φρέσκο: Αν βάζετε φρέσκο περιεχόμενο τακτικά μέσω των blogs, και στη συνέχεια, στην ιστοσελίδα σας, θα βρείτε σίγουρα το δρόμο μέχρι την βελτίωση της κατάταξη στην Google. Οι μηχανές αναζήτησης συνήθως αναζητούν φρέσκο και ενδιαφέρον περιεχόμενο και αν σταματήσει να δημοσιεύει στη συνέχεια την ιστοσελίδα σας θα γίνει στάσιμη και η κατάταξή σας θα μειωθεί αυτόματα. Έτσι, τα blogs λειτουργούν ως μηχανισμός διάσωσης για να κρατήσει το site σας φρέσκο και πλούσια σε περιεχόμενο.

Το Blog συμβάλει στη δημιουργία ταυτότητας: Τα Blogs είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ισχυρή ταυτότητα στη βιομηχανία της φιλοξενίας. Εάν δεν δημοσιεύσετε οποιαδήποτε πληροφορία, τότε δεν υπάρχετε ακόμη στην αγορά. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιώντας τα blogs για μέγιστο όφελος σας να μοιράζονται όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με το ξενοδοχείο και να δημιουργήσει μια ισχυρή ταυτότητα της μάρκας σας στην αγορά.

Τα Blogs βοηθούν στην ανάπτυξη των σχέσεων: Δεδομένου ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την ευκολία στο διαδίκτυο, οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να δημοσιεύσουν τις ερωτήσεις τους μέσω του τμήματος σχολίων των blogs και όχι καλώντας το ξενοδοχείο ή με αποστολή μηνυμάτων. Έτσι, μπορείτε να χτίσετε τις σχέσεις με τους καλεσμένους σας μέσω των blogs, απαντώντας σε ερωτήματα τους μέσω των blogs. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι αν απαντήσετε σε ένα δημοφιλές ερώτημα, λοιπόν, θα γίνει ευκολότερο για τους άλλους που ψάχνουν για το ίδιο θέμα στις μηχανές αναζήτησης. Στην ουσία, παρέχοντας μια απάντηση δεν απευθύνεστε μόνο σε ένα μόνο άτομο, αλλά και σε πολλούς άλλους.

Τα Blogs είναι η βιτρίνα των highlights της εταιρείας σας: Εάν θέλετε να επισημάνετε μια ειδική προσφορά ή μια νέα συμφωνία, δεν μπορείτε να έχετε ένα ιδανικό σημείο για να θέσετε άμεσα αυτές τις πληροφορίες. Τα Blogs είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνείτε με τους καλεσμένους σας λέγοντάς τους σχετικά με νέες προσφορές και τις υπηρεσίες σας. Επίσης, οι μηχανές αναζήτησης θα τις εμφανίζουν στον κατάλογο των αποτελεσμάτων για τους ανθρώπους που ψάχνουν για πληροφορίες. Τα blogs είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για να αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες που θέλετε να μοιραστείτε.

Αυτά είναι μόνο τα βασικά οφέλη του blogging. Το Blogging μπορεί να είναι αρκετά ικανοποιητικό για την ξενοδοχειακή σας επιχείρηση. Το πιο σημαντικό, τα blogs είναι ένας τρόπος για να εξανθρωπίσει το εμπορικό σήμα σας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον κλάδο της φιλοξενίας, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους αναγνώστες σας να αισθάνονται σαν ότι είναι άνετα μαζί σας και ότι μπορούν να συνδεθούν με το κατάλυμά σας. Στην Tourism Apps δίνουμε τις λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του blogging για το μεγαλύτερο όφελος του ξενοδοχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου